Výroba pečiva
Kompletní linka se standardně skládá z následujících zařízení:
- moučného hospodářství,
- mísícího centra s dávkováním mouky, vody a ingrediencí,
- děličky těsta,
- transportního zařízení těsta,
- tvarování,
- přesazování do kynárny,
- kynárny,
- přesazovaní do pece,
- pekařské pásové pece,
- počítačky pečiva.
Výrobní linka pro výrobu pečiva může být polo i plně automatická, s ohledem na potřeby a druh dané výroby a zvolených zařízení linky. Je zřejmé, že stupeň zvolené automatizace snižuje režijní náklady a nároky na obsluhu linky tedy i výslednou cenu a tím zvyšuje konkurenceschopnost pekárny. Po letech zkušeností je podle našich zákazníků nejlepší zvolit cyklotermický typ pece s posunutou věží. Oproti všem ostatním typům a to včetně termoolejového, je z investičního, provozního a spotřebního hlediska nejosvědčenější. V neposlední řadě se jedná i o nejnovější technologii pečení.
-
Typy dopravníků
-
Typy pekařských pecí
-
Příslušenství
- Automatická regulace tlaku páry
- Automatické ovládání hradítek
- Beztlaký vyvíječ páry
- DUOTHERM – nucená cirkulace vzduchu
- Hydraulické napínání pásu
- Nerezové dvouplášťové komíny a odtahy
- Nerezový ventilátor nuceného odtahu
- PLC – řízení dotykovým panelem
- Prodloužená zapařovací zóna
- Prodloužení vstupu a výstupu
- STIR – infračervené záření
- Vlažení výrobků
- Využití odpadního tepla
- Vzdálená regulace doby pečení