Výroba batonu
Pšeničný chléb typu baton je pro obyvatele evropské části Ruské federace stejně typický jako pro Čecha pivo, Japonce sushi nebo pro Itala pizza.
Neutrální mírně nasládlá chuť z něho dělá ideální potravinu, která má vždy své místo na stole. Společnost J4 s.r.o. navazuje na dlouholetou tradici českých výrobců pekárenských zařízení dobře známých a osvědčených již za dob Sovětského svazu. Poskytuje svým zákazníkům potřebný servis při projektování a instalaci kompletních výrobních linek. Linky dodávané firmou J4 s.r.o. na výrobu batonů jsou instalovány prakticky po celém území Ruské federace. Některé linky pracují ke spokojenosti zákazníků 20 i více let.
Kompletní linka se standardně skládá z následujících zařízení:
- moučného hospodářství,
- mísícího centra s dávkováním mouky, vody a ingrediencí,
- děličky těsta,
- vykulovače,
- předkynárny,
- transportních dopravníků,
- vyvalovače se svinovačem klonku,
- přehazovače do laviček kynárny,
- kynárny,
- přesazovaní do pece,
- pekařské pásové pece,
- chladírny,
- krájení a balení hotových produktů.
Veškerá zařízení prošla postupem času značnou modernizací tak, aby splňovala stále se zvyšující technologické požadavky.
U kynáren je největší důraz kladen na vytvoření a udržení stálých klimatických podmínek s minimálními energetickými nároky. Pro zajištění stálosti teploty a vlhkosti vzduchu v průběhu různých ročních období jsou kynárny vybaveny několika vzájemně propojenými systémy. Jedná se o parní tepelný výměník pro ohřev nasávaného vzduchu, tepelný výměník pro chlazenou vodu (nezbytný především v letních měsících), vlažící zařízení parní a vlažící zařízení vodní. Dalším souborem technických řešení zajišťující správné kynutí klonků je i speciální tkanina v lavičkách, prodloužení dráhy vratné větve oddělené od prostoru kynárny, ozařování laviček luminiscentními lampami, kompenzační smyčka a další.
Linky na pečení batonů se standardně vybavují tunelovou cyklotermickou pecí s prodlouženou zapařovací zónou. Ve srovnání s klasickými sázecími etážovými pecemi dá batonu přesně ten teplotní režim jaký potřebuje. Etážová pec po osazení dá batonu sice objem, ale díky vyšší teplotě zapeče kůrku, která je poté silnější a bez lesku (pára díky vysoké teplotě neulpí na povrchu batonu). Systémy rotačních pecí jsou nevhodné pro nemožnost automatizace pečení při větších výkonech, problémy se zapářením a relativně velkým výpekem, který je způsoben cirkulací horkého vzduchu.
V tunelové peci postupují výrobky jednotlivými zónami s předem nastavenou teplotní křivkou. V první zóně získá baton především objem a silně se zapáří tak, aby se jeho povrch zalil, ve druhé zóně se pak teplota zvýší a stále se dopéká v parovzdušné směsi. Pouze takový postup zajistí ideální zlatavě zbarvenou tenkou kůrku s vysokým leskem.
-
Typy dopravníků
-
Typy pekařských pecí
-
Příslušenství
- Automatická regulace tlaku páry
- Automatické ovládání hradítek
- Beztlaký vyvíječ páry
- DUOTHERM – nucená cirkulace vzduchu
- Hydraulické napínání pásu
- Nerezové dvouplášťové komíny a odtahy
- Nerezový ventilátor nuceného odtahu
- PLC – řízení dotykovým panelem
- Prodloužená zapařovací zóna
- Prodloužení vstupu a výstupu
- STIR – infračervené záření
- Vlažení výrobků
- Využití odpadního tepla
- Vzdálená regulace doby pečení