Výroba baget
Veškeré požadavky je nejvhodnější nejprve konzultovat s našimi specialisty a připravit návrh linky tak, aby splňoval přání výroby a reflektoval možnosti uspořádání linky v prostorách pekárny.
Kompletní linka se standardně skládá z následujících zařízení:
- moučného hospodářství,
- mísícího centra s dávkováním mouky, vody a ingrediencí,
- děličky těsta,
- transportního zařízení těsta,
- tvarování,
- přesazování do kynárny,
- kynárny,
- přesazovaní do pece,
- pekařské pásové pece,
- chladících a transportních dopravníků,
- balení hotových produktů.
Firma J4 s.r.o. spolu s dalšími evropskými výrobci pekařských zařízení dodávala tyto linky hlavně do západní Evropy jako je Španělsko, Francie či Anglie. V těchto zemích je velký zájem o pečení baget především na granitovém a síťovém páse. Bagety pečené na přírodním granitovém kameni mají díky jeho akumulačním schopnostem vysokou teplotu spodku hned po jejich osazení na pás a zvýší tak svůj objem. Dalším obvyklým způsobem pečení bagety je pečení na plechách, pro které je postačující standardní síťový pás.
-
Typy dopravníků
-
Typy pekařských pecí
-
Příslušenství
- Automatická regulace tlaku páry
- Automatické ovládání hradítek
- Beztlaký vyvíječ páry
- DUOTHERM – nucená cirkulace vzduchu
- Hydraulické napínání pásu
- Nerezové dvouplášťové komíny a odtahy
- Nerezový ventilátor nuceného odtahu
- PLC – řízení dotykovým panelem
- Prodloužená zapařovací zóna
- Prodloužení vstupu a výstupu
- STIR – infračervené záření
- Využití odpadního tepla
- Vzdálená regulace doby pečení