Výroba pizzy
S ohledem na potřeby, druh dané výroby a zvolených zařízení je možné dodat poloautomatické, ale i plně vybavené linky na pizzu, které již umožňují stálý automatický provoz.
Kompletní linka se standardně skládá z následujících zařízení:
- moučného hospodářství,
- mísícího centra s dávkováním mouky, vody a ingrediencí,
- děličky těsta,
- transportního zařízení těsta,
- vykulovače klonků,
- přesazování do kynárny,
- kynárny,
- tvarování,
- nanašeče rajčatového základu,
- přesazovaní do pece,
- pekařské pásové pece,
- chladících a transportních dopravníků,
- balení hotových produktů.
Pro pečení tradiční pizzy je možné zvolit pás pekařské pásové pece z přírodního granitového kamene. Jako alternativu je možné zvolit ocelové desky (rozměrově stejné jako granitové desky), či lamelové (žaluziové) pásy. Vysoká schopnost akumulace tepla těchto pásů má za výsledek kvalitní propečení těsta za velmi krátkou dobu. Požadovanou teplotu pásu hned na vstupu pece umožňuje dosáhnout unikátní řešení předehřevu pásu pece.
-
Typy dopravníků
-
Typy pekařských pecí
-
Příslušenství
- Automatické ovládání hradítek
- DUOTHERM – nucená cirkulace vzduchu
- Hydraulické napínání pásu
- Nerezové dvouplášťové komíny a odtahy
- Nerezový ventilátor nuceného odtahu
- PLC – řízení dotykovým panelem
- Předehřev pásu
- Prodloužení vstupu a výstupu
- STIR – infračervené záření
- Využití odpadního tepla
- Vzdálená regulace doby pečení