Výroba croissantů
Kompletní linka se standardně skládá z následujících zařízení:
- moučného hospodářství,
- mísícího centra s dávkováním mouky, vody a ingrediencí,
- transportních dopravníků,
- laminovacího zařízení,
- tvarovacího zařízení,
- svinovacího zařízení,
- přesazovaní do pece,
- pekařské pásové pece,
- transportních dopravníků,
- balení hotových produktů.
Těsto pro výrobní linku na pečení croissantů se po umísení postupným válcováním a překládáním nalaminuje, až vznikne kontinuální pás listového těsta s požadovaným počtem vrstev. Poté se z kontinuálního těsta sekáním vytvaruje rozvinutý tvar, který se svine a dá tak výsledný tvar croissantu. Následně jsou jednotlivé croissanty přesazeny na dopravník pece. Do křupava upečené croissanty jsou naplněny vhodnou náplní a připraveny k balení a expedici.
-
Typy dopravníků
-
Typy pekařských pecí
-
Příslušenství
- Automatické ovládání hradítek
- Čištění a olejování planžetového pásu
- DUOTHERM – nucená cirkulace vzduchu
- Hydraulické napínání pásu
- Nerezové dvouplášťové komíny a odtahy
- Nerezový ventilátor nuceného odtahu
- PLC – řízení dotykovým panelem
- Prodloužená zapařovací zóna
- Prodloužení vstupu a výstupu
- STIR – infračervené záření
- Využití odpadního tepla
- Vzdálená regulace doby pečení